.

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Blog

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Wat is een boxspring?

Een complete boxspring of boxspringcombinatie bestaat uit een boxspring, matrassen, eventuele hoofd- en voetenborden en toppers samen. In de volksmond wordt deze combinatie verkort ‘boxspring’ genoemd, naar de beklede bekisting. Wat maakt zo’n complete boxspring nou zo aantrekkelijk en veel verkocht?

Een boxspring is eigenlijk een beklede bedbodem met bonell- of pocketvering. De veren worden afgedekt met verschillende lagen zacht materiaal. Vaak kan een hoofd- en of voetenbord worden toegevoegd.

Op deze gestoffeerde box worden twee matrassen gelegd. Dat is vaak een pocketvering matras, maar tegenwoordig zijn andere matrassen ook geschikt voor een boxspring. Daar bovenop kan nog eens gekozen worden voor een topper, ook wel topdekmatras genoemd. Dit is een dun matrasje van zo’n 8 tot 10 centimeter dik.

 

Wat zijn de voordelen van zo’n boxspring?

  1. Gebruikers prijzen de hoogte van het bed. De hoogte van de instap wordt als zeer comfortabel ervaren.
  2. Passend bij je smaak. Er is vaak keuze uit vele stoffen en kleuren, poten en de vorm van hoofd- en voetenborden. Zo creëer je een heerlijk bed dan ook nog eens op je smaak is afgestemd.
  3. Langere levensduur van je matras wanneer je een topper gebruikt. Omdat de topper bovenop de matrassen ligt en je die regelmatig verschoont, blijven je matrassen langer goed en mooi.
  4. Gemakkelijker opmaken met een topper. Een topper is veel lichter en handzamer dan een matras. De topper voorzien van een schoon laken, is dus zo gedaan.
  5. Goed ventilerend dankzij de behuizing en de vering: genoeg openingen dus.

 

Matras voor je boxspring

Het slaapcomfort van een boxspring is grotendeels afhankelijk van de keuze voor je matras. Dit is voor iedereen heel persoonlijk en hangt onder meer af van lichaamsbouw en slaaphouding. Ook de mate van transpiratie kan je keuze beïnvloeden.

We zijn specialisten als het gaat om slaapcomfort en we helpen je dan ook graag aan het bed dat bij jou past.