.

Stijlvolle relaxstoelen voor binnen

Blog

Stijlvol met een extra steuntje in de rug

Comfortabel, modieus en ergonomisch. Dat beschrijft de relaxstoelen van Studio Relax het beste. Een relaxstoel is een must-have in je woonkamer. Niet alleen omdat het heel comfortabel is, maar ook omdat de stoelen er goed uit zien. Je kan zelf kiezen uit verschillende stofgroepen en soorten leer. Wist je dat de meeste stoelen zelfs elektrisch bedienbaar zijn? We vertellen je graag meer over de relaxstoelen van Studio Relax.

Aanschaf van een relaxstoel

Bij de aanschaf van een goede relaxstoel moet je op verschillende dingen letten. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet.

  1. Het is belangrijk dat je goed in de relaxstoel zit. Let daarom bij het uitproberen van verschillende relaxstoelen op je houding. Wanneer je niet helemaal onderuit gezakt zit, maar wel comfortabel heb je een goede te pakken
  2. Zorg dat je met je voeten aan de grond kunt. Ook dit zorgt voor een rechte zithouding
  3. Bij het proef zitten is het belangrijk dat je helemaal met je rug tegen de leuning aan gaat zitten. Het is belangrijk dat het zitvlak niet te diep is, zodat de stoel niet gaat knellen in je knieholtes
  4. Als je moeite hebt om uit de stoel te komen, is het belangrijk dat je een stoel aanschaft met sta-op functie. Als je opstaat, gaat deze mee naar boven/voren en op die manier kan je makkelijker je stoel uitkomen.

 

Populaire relaxstoelen

Benieuwd welke opties er allemaal zijn? We hebben een aantal van onze favoriete stoelen voor je op een rij gezet:

Comfort relaxstoel​​​​​​

St Relax Jeroen open18.jpg

Relaxstoel Jeroen is een stoel met opvallende hoofdsteun. Door de kantelfunctie ervaar je extra goed zitcomfort. De vormgeving is erg stijlvol en daarnaast staat goede ondersteuning centraal bij deze relaxstoel.

Of je nu lang of kort bent, deze stoel is ideaal voor iedere lengte dankzij de verschillende uitvoeringen in maten Small, Medium en Large. We hebben ook veel mogelijkheden voor maatwerk. Zo is er voor iedereen een passende stoel. Onze adviseurs helpen je graag om stap voor stap een relaxstoel met de juiste pasvorm samen te stellen. Zo krijg je een persoonlijke en comfortabele zitbeleving. Relaxstoel Jeroen is leverbaar in meerdere stoffen of leerkwaliteiten die ook een bepaald kleurenpalet hebben. En je hebt de mogelijkheid om je eigen poten uit te kiezen.

Scandinavisch

HR relaxfauteuil Mees dicht variant.png

Als je een statement in je interieur wil maken kies je voor relaxstoel Mees. Het is een stijlvolle relaxstoel met dank aan zijn Scandinavische design. De stoel heeft verschillende functies, namelijk zitten, relaxen en liggen. Daarnaast is hij ook handmatig te bedienen. Je kan hem uit laten voeren met twee motoren, waardoor hij elektrisch bedienbaar wordt. Extra handig is de optie voor een accu, waardoor je geen last hebt van lelijke draden midden in je woon- of slaapkamer. Ook bij Mees kan je kiezen uit verschillende stoffen, kleuren, leer en poten.

Tijdloos

Studio Relax Dex dicht sfeer.jpg

Relaxstoel Dex is een relaxstoel met mooie details en heerlijk zitcomfort. Het is een stoel die je echt in huis wil hebben. De relaxstoel beschikt over een aantal functie-mogelijkheden. Zo kun je zelf het comfort regelen, zowel handmatig of elektrisch. En met de gas-lift functie is de relaxstoel ook geschikt als je wat langer bent dan gemiddeld. Voor ultiem comfort kan je bij deze relaxstoel ook een massagefunctie toevoegen. Als dat geen luxe is! Zo maakt het niet uit waar je de stoel neerzet, hij zal altijd voor een heerlijk relaxmoment zorgen. Bij relaxstoel Dex heb je keuze uit 5 verschillende soorten leer, stofgroepen en kleuren.

Waarom jij een relaxstoel aan zou moeten schaffen

Er zijn heel wat goede redenen te bedenken waarom een woonkamer pas compleet is wanneer er een relaxstoel instaat. Vooral gezondheid, rust en ontspanning en het vernieuwen van je interieur.

Naar mate je ouder wordt kan je lichaam namelijk veranderen. Je ondervindt misschien wat vaker problemen met het bewaren van je evenwicht. Het is daarom belangrijk om goed te zitten en goed op te kunnen staan. Door de sta- op functie op de stoelen hoef je jezelf niet meer omhoog te drukken. Met een druk op de knop kantelt de stoel naar voren. Voor de mensen met pijnlijke spieren en gewichten is het belangrijk dat de relaxstoel je goed ondersteunt. Je kan goed uitrusten met je benen omhoog op de verlengde voetsteun. Door je benen even omhoog te leggen kan je energie besparen voor andere dingen.

Daarnaast is een relaxstoel ideaal om lekker tot rust te komen. Met de benen omhoog en de rug naar achteren. Aan de stoelen zit een voetenklep waar je je benen op kan laten rusten en een verstelbare rugleuning waarbij je lekker naar achter kunt liggen.

Tot slot is het heel fijn om eens in de zoveel tijd iets te veranderen aan je interieur. Eens in de zoveel tijd is iedereen uitgekeken op zijn huidige meubilair, toch? Een relaxstoel is dan een relatief kleine aanpassing die een groot verschil kan maken.

Heb je nog vragen over de relaxstoelen of wil je graag een keer komen proef zitten? Maak online een afspraak of kom gezellig langs. Onze specialisten gaan dan graag met jou op zoek naar de relaxstoel die het best bij je past.