.

Hoe kies je de juiste bank?

Blog

Zit je goed?

We willen allemaal goed zitten, maar wat goed zitten is voor jou, is het niet voor een ander. Ben je toe aan een nieuwe bank? Lees hieronder over hoe jij de juiste bank kunt uitkiezen.​​​​​​

Bank Celeste.jpgMooi zitten

Je wilt een nieuwe bank, maar waar let je op bij het aanschaffen van een bank? Je moet er een lange tijd tegen aankijken, dus je nieuwe bank moet wel in je huidige woonstijl passen. Kijk dus allereerst naar het ontwerp, past de bank bij je smaak en in de sfeer van je interieur. Denk na over de kleur, soort stof en de uitstraling die een bank moet hebben.

Ten tweede, de maatvoering. De bank moet natuurlijk goed op zijn plek passen en niet te groot en niet te klein zijn. Kortom je wilt een mooie bank met de juiste proporties. Tenslotte de opstelling. Wil je een traditionele 3-zitsbank? Of ga je voor en kleine hoekbank met daarbij een losse fauteuil? Er zijn veel mogelijkheden waar wij je in de winkel ook over kunnen adviseren.

Hoekbank Nordic Corner met fauteuil Lev.jpg

Lekker zitten

Aan de ene kant moet het ontwerp je natuurlijk aanspreken maar aan de andere kant wil je ook gewoon lekker zitten. Dat is voor iedereen anders, omdat het afhangt van je lichaamsbouw. Ben je bijvoorbeeld klein, kies dan voor een niet te diep zitvlak. Maar ook de hardheid van de kussens bepalen wat voor jou lekker zit en ook dat is weer heel persoonlijk. Er zijn banken waarbij je zelf nog meer comfort kunt creëren, door bijvoorbeeld een nekkussen of relaxdeel toe te voegen. Het lekkere zitten, zit in de details.

Bank Miami.png

Passend zitten

Wist je dat er banken zijn die helemaal op jouw lichaamsbouw afgestemd kunnen worden? Niet alleen de hoogte en de diepte, maar ook de hardheid van de kussens kun je zelf bepalen. Ook de armleuning en het onderstel kun je helemaal naar eigen stijl afstemmen. Om het helemaal naar wens te maken kun je de soort bekleding in je favoriete kleur kiezen.Bank Lena.png

Proefzitten

Nu dat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe bank, blijft er nog maar één ding over. Kom proefzitten. In onze showroom hebben we verschillende modellen staan om uit te proberen en daarnaast staat de specialist voor je klaar zodat jij, al zittend met een steuntje in de rug, de juiste keuze kunt maken.