.

Wat is een goed matras als je rugpijn hebt?

Blog

Wat is een goed matras als je rugpijn hebt?

Een goed of slecht matras heeft invloed op rugpijn. Het kan eventuele pijnklachten verergeren of juist verminderen. Meestal is het matras zelf niet de oorzaak van de pijn.

Als je in bed ligt, is het van belang dat je een ontspannen en natuurlijke houding hebt. Een ontspannen ruggengraat zorgt voor de minste pijn. Dat betekent onder meer dat een rug wat meer ondersteund moet worden dan schouders. Een matras met comfortzones kan hieraan bijdragen.

Pocketvering matras

Een type matras dat veel van comfortzones gebruik maakt is het pocketveringmatras. Een pocketveringmatras heeft een kern van metalen veren die afzonderlijk ingepakt zijn. Door te variëren met draaddikte wordt een veer slapper of steviger, hiermee worden comfortzones gerealiseerd.

Welk matras je kiest, is ook afhankelijk van je gewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe harder het matras moet zijn.

Slaaphouding en rugpijn

Je slaaphouding heeft eveneens invloed op rugklachten. Zo worden zijslapers geadviseerd een kussentje tussen de knieën te doen. Rugslapers moeten ervoor zorgen dat de rug niet te plat komt te liggen. Een kussentje onder de knieën wil nog wel eens helpen.

Op je buik slapen is niet raadzaam voor mensen met rugklachten, omdat het extra druk geeft op de wervelkolom.

Goed kussen bij rugpijn

Een goed ondersteunend kussen draagt eveneens bij aan een ontspannen ruggengraat. Kies dus voor een kussen dat bij jouw slaaphouding past: een buikslaper heeft een platter kussen nodig dan een zijslaper bijvoorbeeld.

Advies bij rugpijn

Als je rugpijn hebt, is het verstandig om de huisarts om advies te vragen. Als je op zoek bent naar een goed advies over matrassen, is het verstandig om eens langs te komen bij Kooistra wonen & slapen in Damwâld. We helpen je graag aan een matras dat past bij jouw situatie en wensen. Uiteraard is het mogelijk om het matras bij ons uit te proberen. Op die manier je zelf wat het matras met je rug doet.