.

Blog

Woonkamer make-over in 5 stappen

In 5 stappen je woonkamer een make-over geven

Je staart al een tijdje naar je interieur en je wilt graag eens wat nieuws. Het begint te kriebelen en je zoekt naar inspiratie. Geen grote verbouwing, maar gewoon wat kleine aanpassingen waardoor je woonkamer er weer fris en nieuw uitziet. De meubelen die er staan zijn namelijk nog prima, maar het aanblik mag weleens vernieuwd worden. Met een paar kleine aanpassingen voelt je woonkamer weer als nieuw.

De huiskamer make-over in 5 stappen

Stap 1: verschuif je meubilair

Zet de stoelen op een andere plek, haal enkele meubels weg of zet er een extra tafeltje bij. Bijzettafel Roz past bijvoorbeeld vrijwel in elk interieur. Maak er een leuk moment van en doe het samen met een vriend of vriendin. Het verplaatsen van meubelen gaat samen namelijk een stuk makkelijker en ondertussen kun je gezellig bijkletsen.

Stap 2: kleed de woonkamer aan.

Gebruik objecten in verschillende kleuren en materialen. Decoreer de ruimte bijvoorbeeld met planten. Zet enkele planten naast elkaar en bedenk welke soort planten je het beste bij je interieur vindt passen. Plaats deze in een bijpassende bloempot. Daarnaast kun je ook een schilderij ophangen, een stapel boeken plaatsen of een ander leuk item kiezen. Bekijk de afbeelding hieronder en ontdek hoe we fauteuil Roy in de ruimte hebben aangekleed.

 

Voor het stylen                         Na het stylen

Stap 4: stylingitems ruilen of opbergen

Tijdens het aankleden van de huiskamer ben je misschien items tegengekomen die je voorlopig even niet meer wilt gebruiken. Bedenk welke decoratie je graag wilt houden, welke decoratie weg mag, of wat je misschien nog kunt verkopen. Soms helpt het ook om decoratie een tijd in een doos op zolder te zetten, dan kun je het later altijd weer omwisselen. Je kunt ook items ruilen met je zus, broer, een vriend of vriendin. Misschien past dat ene geweldige vloerkleed of schilderij wat zij bezitten ook bij jou in de kamer! Zo kun je op een duurzame manier toch regelmatig verandering aanbrengen in je huis.

Stap 3: een likje verf

Als je er iets meer energie in wilt steken kun je ook de muur een andere tint geven. In de winter zijn donkere tinten vaak aangenaam en in de zomer worden de kleuren vaak wat lichter. Kies voor een warme kleur van deze tijd en pas dit geheel aan naar jouw stijl. Je kunt het ook persoonlijk maken door een kleur uit je interieur terug te laten komen op de muur. Je zult opmerken dat de kamer al een hele andere uitstraling heeft gekregen!

Stap 5: budget over?

Heb je nog wat budget over? Kijk dan eens kritisch naar de kleursamenstelling in de kamer. Een opvallend schilderij en een plaid in een accentkleur over een armleuning, draagt al bij aan een hele nieuwe sfeer.

 

Fauteuil Fleur

Voilà, je kent je woonkamer niet meer terug. Met wat kleine inspanningen heb je een hele andere sfeer in huis. Je kunt het zo makkelijk maken als je zelf wilt. Ook als je weinig tijd hebt, kun je met een paar kleine aanpassingen toch van een nieuwe uitstraling genieten. Nu mag je met een drankje neerploffen en genieten van de inspanningen die je hebt geleverd.

 

Bank Teije 

Grote make-over van je huiskamer

Wil je de make-over van de woonkamer grootser aanpakken? Neem dan eens een kijkje op onze website en ontdek nieuwe meubels. Je vindt hier meubels in verschillende stijlen en kleuren. Combineer ze en creëer je eigen stijl. Kun je wel wat hulp gebruiken? Onze ervaren stylisten vinden het ontzettend leuk om je verder op weg te helpen. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste trends en innovaties op het gebied van wonen. Ook als je al ongeveer weet wat je wilt, denken ze met je mee en geven ze handige tips. Maak hier een afspraak zodat we voldoende tijd voor je kunnen inplannen. Je kunt ook zonder afspraak langskomen in de winkel.