.

Comfortabele thuiswerkplek creëren?

Blog

Zo kun je een comfortabele thuiswerkplek creëren

Thuiswerken gebeurt steeds meer en vaker, wij zien er het voordeel wel van. Het is handig om files te vermijden en je kunt privé en werk beter op elkaar afstemmen. Hoe fijn is het om tussendoor even snel een was te kunnen draaien? Ook uit diverse onderzoeken blijkt dat thuiswerken de nodige voordelen met zich meebrengt, mits hier op een goede manier mee wordt omgegaan. Dat betekent dus een comfortabele thuiswerkplek!

Comfortabel thuis werken

Je hoeft niet per sé een werkplek te hebben om fijn thuis te werken. Sterker nog, een huiselijke sfeer kan juist prettig zijn. Een praktische, maar stijlvolle tip is dan ook om geen bureau te plaatsen, maar om te kiezen voor een mooie tafel. Heb je voldoende ruimte? Dan is het handig om er een mooie open kast neer te zetten als roomdivider tussen de werkplek en de woonkamer. Er ontstaat dan een functioneel en stijlvol geheel.
 

Voordelen van een thuiswerkplek

Zo nu en dan thuis werken kan je veel opleveren. Je hebt geen reistijd, waardoor je in de ochtend net iets meer tijd hebt voor jezelf. Daarnaast zit je in je eigen omgeving, terwijl je tussendoor even snel een was in de wasmachine kan doen. Als je kinderen hebt is er meer tijd om even samen te lunchen en je hebt geen frustratie van de files onderweg. Thuis werken kan er dus voor zorgen dat je net iets meer in balans bent. Om fijn thuis te kunnen werken is een fijne thuiswerkplek dan ook erg belangrijk. Het verbeterd je concentratie en zorgt ervoor dat je echt even die ‘werkmodus’ aanzet.

Werkplek 1.jpg

Ergonomische werkplek

Hoe creëer je in de woonkamer een plek die geschikt is om comfortabel aan te werken? Wij vinden wandkast Bali wel een goede oplossing. Deze wandkast is gedeeltelijk open en heeft ook gesloten vakken. Plaats er een tafel achter die gezien mag worden, bijvoorbeeld uit de Bauke serie. Goed en ergonomisch verantwoord zitten is heel belangrijk, dus zorg voor een goede stoel die past bij jouw werkhouding. Je brengt gemiddeld vaak toch 6-8 uur per dag door op deze plek. Combineer deze items et voilà, jouw afgescheiden werkplek is klaar. 

 
kast bali als roomdivider

Kast Bali.jpg

Je werkplek inrichten

Naast kantoorbenodigdheden, zoals pennenbakken en muismatten kun je natuurlijk ook mooie decoratie plaatsen op je werkplek. Dit verbeterd de sfeer waardoor de plek er gelijk aantrekkelijker uitziet. Denk aan een mooie vaas met bloemen op de tafel of leuke fotolijstjes en planten in de kasten. Op die manier integreer je de werkplek op een hele natuurlijke manier in je woonkamer.

 Tafel/bureau Bauke
Tafel en bureau Bauke.jpg

Je blijft vanaf de werkplek verbinding houden met de huiselijke sfeer zonder het functionele van een aparte plek te verliezen. Op deze manier kijk je vanuit de woonkamer in ieder geval niet tegen een ongezellige werkplek aan.

 Bartafel Dani als (sta)bureau
Bartafel Dani.jpg
 
Minimalistisch werken

Als je alleen met een laptop werkt en niet veel ruimte nodig hebt, kun je ook voor een hoge tafel kiezen. Bartafel Dani neemt bijvoorbeeld een stuk minder ruimte in dan een groot bureau. Ook voor kleine ruimtes is dit een handige oplossing. Wissel het zitten af met staand werken en je hebt een gezonde werkplek. Af en toe even staan is namelijk veel beter voor je lijf. Bartafel Dani combineert goed met de hoge Bali kast. Zo heb je toch voldoende ruimte om je spullen in kwijt te kunnen.

Ben je geïnspireerd geraakt door de combinatie van thuiswerken en wonen? In onze collectie heb je nog veel meer tafels en kasten die van je huiskamer een fijne werkplek kunnen maken. Kom eens bij ons langs in de winkel en ontdek hoe je van je woonkamer een fijne thuiswerkplek kunt maken.