relax sta op stoel, relaxfauteuil met sta op functie, relax sta op fauteuil, stoel op maat, ideale zithouding, relaxstoel, gaslift stoel, gaslift relaxstoel, verantwoord zitten, ligstoel, relax ligstoel, comfortabele stoel. .

Comfortabel in beweging met een relax sta-op stoel

Blog

Comfortabel in beweging met een relax sta-op stoel

Een sta-op stoel is de beste ondersteuning voor jouw dagelijkse beweging. In een gezonde levensstijl komt beweging namelijk op de eerste plaats. Daarnaast is het van belang dat je ook comfortabel kunt zitten om daadwerkelijk goed uit te rusten. Met een relax sta-op stoel wordt je gestimuleerd om in beweging te komen. Dat opstaan en zitten wordt ineens een stuk makkelijker. Zo kun je na een actieve dag eenvoudig in de relaxstoel gaan zitten om te ontspannen, of kom je makkelijker in beweging om toch even dat blokje om te lopen.

Waarom een comfortabele sta-op stoel?

Om deze vraag te beantwoorden vragen we Yvonne de Leeuw-van Zaanen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor bedrijfs- en arbeidsfysiotherapeuten om advies. Ze legt uit dat bij een comfortabele stoel het risico om lang te blijven zitten een stuk groter is. “De behoefte om te gaan verzitten en op te staan neemt af bij toename van comfort.”  Juist daarom kan een sta op fauteuil een goede ondersteuning zijn om juist wel in beweging te komen. Waarom is dat dan zo belangrijk? Daar heeft Yvonne de Leeuw-van Zaanen ook een goed antwoord op: “Omdat langdurig zitten risico’s op meerdere ziektebeelden vergroot, bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten en vroegtijdig overlijden.” Daarom is bewegen dus net zo belangrijk als comfortabel zitten.

De relaxstoel die met je meebeweegt

Doordat je mobiliteit vermindert kan het soms best een uitdaging zijn om prettig op te staan of te zitten. Met een comfortabele sta-op stoel wordt je hierin ondersteunt, waardoor het fijner en leuker is om in beweging te komen. Denk bijvoorbeeld aan sta-op stoel Xenia met een prettige sta-op functie. Bekijk hier hoe dat precies werkt. Naast dat de stoel een passende ondersteuning biedt voor het opstaan en het zitten, betreft dit een stoel op maat. Dat betekent dat je zelf kunt kiezen voor een handmatige of elektrische bediening en dat we onder andere kijken naar de juiste rug- en armlengte. Op deze manier kun je verantwoord zitten in de juiste zithouding waardoor je geen klachten zult ervaren na het zitten. Benieuwd wat een sta-op stoel voor jou kan betekenen? Kom langs in de winkel en ervaar het zelf!
 

Helemaal in balans dankzij de hartbalansfunctie

Als je een actieve dag hebt gehad is er niets beters dan de mogelijkheid om volledig te ontspannen. In plaats van onderuitgezakt op de bank, neem je plaats in een prettige relaxfauteuil met sta-op functie. Zo voorkom je nekklachten en kun je echt ontspannen. We hebben meerdere sta-op stoelen in het assortiment met een hartbalansfunctie, waaronder relaxfauteuil Marvin. Deze functie zorgt ervoor dat je voeten en je hart in dezelfde denkbeeldige horizontale lijn liggen. Het hart hoeft daardoor minder hard te werken. En kan het hart daadwerkelijk tot rust komen. Daarnaast heeft deze stoel ook een verstelbare hoofdsteun om echt volledig uit te rusten.

 

Het gemak van de gaslift

Stoelen met een gaslift zorgen ervoor dat je gemakkelijk en soepel uit de stoel kan komen of kan gaan zitten. Dit biedt meer comfort en zal uiteindelijk ook bijdragen aan het zitplezier.

Ben je op zoek naar een prachtige combinatie van stijl en gemak? Relaxstoel Jay is een gaslift relaxstoel waarin je ontspant in de ideale zithouding. Dankzij advies op maat is de stoel voor elk lichaam geschikt.
 

Probeer de sta-op stoel

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van sta-op stoelen. Kom gerust eens langs in de winkel en ontdek het grote aanbod. Je kunt hier ook proefzitten, op die manier ontdek je namelijk pas echt wat goed bij je past. Naast dat de stoel lekker moet zitten wil je natuurlijk ook een design dat goed past bij de rest van het interieur. Daarom is er veel keuze in modellen. Om je goed op weg te helpen ontvang je persoonlijk advies van ons, gebaseerd op jouw wensen en behoeften.

 

Een relaxstoel met sta-op functie heeft vele voordelen. Het is beter voor je lijf en het biedt lekker veel comfort. Zelf het comfort van een sta-op stoel ervaren? Bezoek onze winkel.