.

Blog

Hoe kies je de perfecte relaxfauteuil: Een handige checklist

Checklist: Hoe kies je de perfecte relaxfauteuil voor jouw behoeften?

Ontspannen na een lange dag werken of tijdens het lezen van een goed boek is essentieel voor een goede gezondheid en welzijn. En wat is er beter dan ontspannen in een comfortabele en stijlvolle relaxfauteuil? Maar met zoveel verschillende soorten en stijlen relaxfauteuils op de markt, kan het vinden van de perfecte fauteuil voor jouw behoeften een uitdaging zijn. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een relaxfauteuil. Lees verder om erachter te komen hoe je de perfecte relaxfauteuil kunt vinden voor jouw persoonlijke behoeften en levensstijl.

Ga deze aspecten langs om na te gaan of je aan de belangrijkste relaxfauteuil mogelijkheden hebt gedacht:

Ergonomie

Ergonomie speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een relaxfauteuil, omdat het de juiste ondersteuning biedt aan het lichaam en de juiste houding bevordert. Dit zijn de belangrijkste  ergonomische factoren om rekening mee te houden:

  • - De hoogte van de rugleuning: gebaseerd op je lengte kies je vaak een XS, S, M, L of XL-uitvoering.
  • - De hoogte van de armleuningen: ook hierin kijk je naar je lichaam, om zo in een ergonomisch verantwoorde houding te zitten.
  • - De zitdiepte: bepaalt de hoek die je benen maken. Dit is ook erg belangrijk voor de juiste zithouding.
  •  

Verstelbaarheid

De verstelbare functies van je relaxstoel hebben invloed op het dagelijkse gebruik. Ben je bijvoorbeeld goed te pas, of kan je langzaamaan wel wat ondersteuning gebruiken? Er zijn vaak verschillende opties mogelijk.

  

Deze ondersteuning kan handmatig zijn, of vanuit elektrische ondersteuning. De volgende onderdelen van een relaxfauteuil zijn vaak verstelbaar:

  • Rugleuning: De rugleuning van een relaxfauteuil kan verstelbaar zijn, zodat je deze kunt aanpassen aan de gewenste hoek en positie. Sommige fauteuils hebben meerdere verstelbare rugleuningen, zodat je de rugleuning naar wens kunt aanpassen.
  • Voetensteun: Een voetensteun kan worden geïntegreerd in een relaxfauteuil, zodat je je voeten omhoog kunt zetten en de bloedcirculatie kunt bevorderen.
  • Hoofdsteun: Een hoofdsteun biedt extra ondersteuning aan de nek en het hoofd.
  • Sta-op: Sommige relaxfauteuils hebben een sta-op functie, waarbij je eenvoudig kunt gaan zitten en soepel weer op kunt staan.
  • Draaibaar: Veel relaxfauteuils zijn draaibaar, zodat je gemakkelijk van richting kunt veranderen zonder de stoel te hoeven verplaatsen.

Zo zie je dat er veel verstelbare functies kunnen zitten in een relaxfauteuil. Denk er dus goed over na welke functies jij noodzakelijk vindt.

Stijl

Ook de stijl van de relaxfauteuil is iets om over na te denken. Er zijn dan ook traditionele ontwerpen tot meer moderne stijlen beschikbaar. Of uitvoeringen welke stijlen goed passen bij verschillende soorten interieurs.

Een voorbeeld van een relaxfauteuil waar comfort, kwaliteit en dus stijl perfect samenkomen, is de Xenia Serie. Aan deze serie zie je duidelijk dat het belangrijk is om je goed in te lezen in je behoeften. Deze relaxstoel is namelijk beschikbaar in heel veel maten, materialen, kleuren en vooral met veel verschillende functies. De Xenia fauteuil biedt de mogelijkheid om de armleggers, zithoogte, zit-diepte en hoogte van de rug aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Als je extra ondersteuning in de rug nodig hebt, kun je kiezen voor een handmatige of elektrische lendenpomp om de juiste ondersteuning te krijgen tijdens het zitten. En als je de grootte van de rug wilt aanpassen, kan een large-uitvoering worden vervangen door een medium of andersom. Wil je jouw relaxmoment nog luxueuzer maken? Dan kun je overwegen om een massagefunctie of zitverwarming toe te voegen aan jouw Xenia fauteuil. Zo kun je nog meer ontspannen en genieten van de vele voordelen van deze comfortabele stoel. Kortom, de Xenia relaxfauteuil biedt niet alleen de mogelijkheid om te ontspannen, maar ook om jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften aan te passen. En goed voorbeeld van het belang om goed na te denken over de behoeften voor een relaxstoel.

  

Door bovenstaande punten af te lopen, krijg je een beter inzicht van wat er allemaal komt kijken bij het kiezen van een relaxfauteuil, en welke factoren je moet overwegen voordat je tot aanschaf overgaat. Kom je er zelf nog niet helemaal uit of wil je meer weten over de Xenia Serie? Kom dan langs bij Kooistra wonen & slapen in Damwâld!