.

Botanisch interieur

Blog

Een botanisch interieur: betrek je tuin bij je woonkamer

Wil jij ook dat jouw tuin en woninginrichting feilloos samenkomen? Dan is een botanisch interieur een goede optie. We leggen je graag uit hoe je het interieur kunt afstemmen op de tuin. Lees je mee?

Set 4 Celeste A 3 detail.JPGSteeds meer mensen zien de tuin als verlengde van de woonkamer, of willen deze twee bij elkaar betrekken door een botanisch interieur te creëren. Regelmatig worden tuin en woninginrichting dan ook op elkaar afgestemd tot een stijlvol geheel. Zo geniet je niet alleen in jouw tuin van natuurlijke sferen, maar kun je ook binnen profiteren van al het moois dat de natuur te bieden heeft.


Wat is een botanisch interieur?

Een botanisch interieur is een stijl die al jarenlang enorm populair is. Logisch, want wie houdt er nu niet van heerlijk struinen door de Botanische tuinen vol prachtige planten, bomen en bloemen in tropische orden als Spanje en Portugal. Dat fijne gevoel, wil je natuurlijk het liefst ook elke dag beleven in je eigen huis. Daar is een botanisch interieur de perfecte uitkomst voor. In deze woonstijl vind je een stijlvolle combi van hout, robuuste meubels en enorm veel planten.Een rustige basis

Om al deze elementen het meest tot z’n recht te laten komen, is een rustige basis essentieel. Een lichte houten PVC vloer bijvoorbeeld is daarbij een goede keuze. Dit kun je namelijk prachtig combineren met lichte aardetinten, zoals zand of taupe op de wand. Vind je een kleur op de muur iets te saai? Probeer dan eens te spelen met structuur op de muur of verschillende aardetinten te combineren. Ook dat benadrukt een natuurlijk effect.

 

Decoratie: planten en bomen in een botanisch huis

Kleine bomen en planten geven uiteraard een hele natuurlijke sfeer aan je inrichting. Planten kun je bijvoorbeeld op verschillende hoogtes zetten in een wandkast met open vakken. Ook bijzettafels en salontafels zijn ideaal om planten in the picture te zetten. De Salontafel Chaz is een perfecte variant om planten op te plaatsen. Vanwege zijn stoere uitstraling door de combinatie van zwart en hout, kleurt deze perfect in een botanisch interieur. Wil je zorgen voor eenheid in de planten die je plaatst? Er zijn veel planten die zowel buiten als binnen geplaatst kunnen worden. Op die manier creëer je overal een mooi geheel.


Honck tafel Bauke detail.pngHout in je interieur

Ook zorg je voor een botanische sfeer door het gebruik van natuurlijke materialen in je huis. Denk dan aan hout, riet, bamboe of steen. Onze eettafel Bauke is van echt eikenhout. Met deze tafel mix & match je de maat, vorm, poot en kleur. Wanneer je zowel buiten als binnen dezelfde materialen gebruikt, wordt het verschil tussen tuin en woonkamer kleiner.
 

 

HR HonckB fauteuil Fleur sfeer.jpgGroene fauteuil in botanisch interieur

Natuurlijke kleuren dragen ook bij aan een natuurlijke sfeer. Diverse tinten groen zorgen ervoor dat de ambiance binnen bij het buitenleven past. Maak gerust gebruik van verschillende tinten, planten hebben immers ook niet allemaal dezelfde kleur groen. Bij ons vind je relaxfauteuil Fleur in het groen. Fauteuil Fleur heeft een natuurlijke look en zorgt voor een stoere touch vanwege haar stone washed stof.

 


 


Verlichting als finishing touch

De laatste stap naar jouw droominterieur is de juiste verlichting. Zoals je wellicht wel hebt gemerkt, bestaat een botanisch interieur uit veel verschillende elementen. Om ervoor te zorgen dat dit een mooie eenheid blijft en dat jouw pronkstukken boven de rest uitsteken, is de juiste belichting van belang. Idealiter speel je met zonlicht om een natuurlijk lichtspel in je interieur door te laten schemeren. Daarnaast zijn spots of sta lampen perfect om bepaalde details als accessoires, planten of schilderijen extra in de spotlight te zetten.
 

Wil je weten wat we nog meer in de collectie hebben om jouw botanische interieur helemaal compleet te maken? Maak dan snel een afspraak. Onze interieuradviseurs voorzien je graag van het juiste advies over deze woonstijl.