de woninginrichter wit

60 jaar en meer

Stilzitten?
Pieter en Johan Kooistra weten niet wat het is. Sinds hun grootvader Pieter en zijn broer Tjalling het bedrijf zestig jaar geleden begonnen, is de blik continu op de toekomst gericht geweest. Het assortiment werd groter, de showroom werd veranderd en het pand werd aangepast. Zes decennia later maakt Kooistra Wonen en Slapen nog steeds een echt thuis van uw huis. Van meubels tot en met de slapen, u vindt er alles onder één dak.

Het familiebedrijf startte zestig jaar geleden in Dantumawoude met de broers Tjalling en Pieter aan het roer. De zoons van Pieter, Sietse en Hans, namen de zaak enkele jaren later over. Inmiddels heeft de derde generatie de leiding over het bedrijf: de zoons van Hans, Pieter en Johan, zorgen ervoor dat Kooistra Wonen en Slapen de volgende zestig jaar in kan. “Daarvoor hebben we onlangs de showrooms flink uitgebreid en van binnen helemaal gerestyled volgens de laatste trends. We hebben nu 3.300 vierkante meter ruimte tot onze beschikking”, zegt Pieter trots.
Vakmanschap
CBW1Klanten van Kooistra komen vooral graag binnen omdat het nog een echt familiebedrijf is. “We hechten veel waarde aan persoonlijk contact”, vertelt Johan. “Met de grote woonboulevards van tegenwoordig mis je dat nogal eens.
Wij nemen uitgebreid de tijd voor alle klanten en proberen een zo goed mogelijk advies te geven. Niet alleen over de aanschaf, maar ook over het onderhoud ervan.” Pieter vult hem aan: “De tijden zijn veranderd, maar het ouderwetse vakmanschap van de generaties voor ons houden we graag in ere. Met onze blik op de toekomst natuurlijk.”
In het karakteristieke pand van Kooistra Wonen en Slapen is een lift aanwezig, zodat ook echt iedereen de hele collectie kan bewonderen. “Met een lift in ons pand kunnen ook mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten op onze eerste verdieping komen, waar veel meubels staan, maar ook onze slaapafdeling is”, legt Pieter uit.

Sjoerd Bloem: vijfentwintig jaar in dienst
Zonder goede medewerkers red je het niet.
sb25 Dat weet ook de familie Kooistra als geen ander. Ze zijn daarom trots op hun medewerkers. Vooral op Sjoerd Bloem, die dit jaar maar liefst vijfentwintig jaar in dienst is. “De inzet van je personeel bepaalt de sterkte van je organisatie”, is het devies van Pieter en Johan Kooistra. “Zij hebben contact met de klant, zij zijnje visitekaartje. En we hebben ontzettend geluk dat wij over een team beschikken met een hoge mate van collegialiteit en ambitie. De meeste
mensen werken hier al jaren en kennen elkaar en het bedrijf dus door en door. Daardoor krijg je een hechte band die zich met veel enthousiasme vertaalt naar de klant.” Voor Sjoerd geldt dat zeker. “Hij is al vijfentwintig jaar bij ons in dienst als stoffeerder. In die tijd heeft hij duizenden meters tapijt gelegd, maar ook vinyl en PVC. Daarnaast is hij een kei in raambekleding.
We zijn ontzettend blij te kunnen beschikken over zo’n vakkundige specialist. Dat mag ook wel eens gezegd worden.”


Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30 uur
Dinsdag t/m Vrijdag 9.30 - 17.30 uur
Vrijdag koopavond 19.00 - 21.00 uur
Zaterdag 9.30 - 17.00 uur
En 's avonds eventueel op afspraak!

Contact

Haadwei 57 (Hoofdweg)
9104 BC Damwâld (Damwoude)
Telefoon: 0511 - 421 781
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het emailformulier in

Connect: social twitter box blue 16   Youtube facebook logo